dilluns, 25 d’octubre del 2010

Un dia en la meua vida



Pel moment aquesta ha sigut la tasca a la que més temps he hagut de dedicar.

En primer lloc, he tractar de recopilar en unes vint fotografies allò més rellevant o habitual en la vida d'un estudiant universitari, i més concretament un estudiant de la UJI.

Per tant, he fotografiat tot allò que faig abans d'anar a classe: el desdejuni, la feina a l'ordinador, el dinar... etc.; així com tot el que faig des que surto de casa fins que torne: viatge amb el tren, passeig fins a la UJI, treballs en grup, classes, estones a la cafeteria... etc.

Una vegada tenia totes les fotografies, i després d'algun retoc d'última hora, les he pujat a Flickr i he creat un àlbum ordenant-les cronològicament. Baix de cada imatge he escrit un breu comentari reforçant la idea que pretenc transmetre amb cadascuna d'elles i tractant d'enllaçar les unes amb les altres per fer com una mena de “conte”. Per últim, he copiat el codi html de la presentació de Flickr i l'he incrustada al començament d'aquesta entrada.

Aquesta pràctica m'ha permès aprendre a gestionar material fotogràfic online mitjançant la plataforma Flickr, ja que, tot i que ja havia utilitzat webs com Facebook o Tuenti, aquesta aposta altres funcionalitats i requereix d'una petita investigació al vol. Sobretot vull destacar dues coses: en primer lloc, he après a crear una presentació amb les imatges de l'àlbum creat a Flickr i ha “incrustar” dita presentació al meu bloc com un element integrat més. En segon lloc, he començat a entendre què és això de les llicències de Creative Commons, quines possibilitats hi ha, quines són més convenients depenent del tipus de material o l'activitat que vulgues realitzar... etc.

En conclusió, han sigut moltes hores de feina recompensades amb noves possibilitats d'expressió, de comunicació, nous possibles recursos didàctics com és el treball amb imatges i amb l'aprenentatge de nous conceptes informàtics i legals.


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada