dilluns, 4 d’octubre del 2010

COMENCEM AMB EL BLOC!

A l'assignatura de Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació de la Universitat Jaume I de Castelló ens han proposat la tasca de crear un bloc per tal de començar a endinsar-nos dins d'aquest món, tractant d'assimilar i d'aprofitar totes les possibilitats que una eina d'aquest tipus ens pot aportar.

Abans de començar a escriure aquesta primera entrada he hagut de visitar algunes webs buscant informació per tenir una primera idea d'on m'estic posant. Amb aquesta petita investigació que he dut a terme he conegut una sèrie de nous conceptes, propis d'aquest camp i que em resultaven desconeguts. Per exemple el concepte de "entrada", és a dir, cadascuna de les publicacions que duu a terme l'autor o autors d'un bloc, els quals son coneguts com "bloggers" i que poden pertànyer a una "blogosfera", és a dir, un conjunt de blocs que formen un grup ja siga per compartir una temàtica concreta, un idioma, una localització... Depenent del contingut dels blocs podem parlar també de Videoblocs, si tenen continguts en format de vídeo, Audioblocs, amb contingut d'àudio, Fotoblocs si contenen fotografies, etc.

Els usos que li podem donar a un bloc són extremadament variats, hi ha blocs personals, on l'autor penja comentaris respecte a la seua vida privada, com si fora una mena de diari personal, hi ha blocs dedicats a temàtiques concretes, com la música, l'esport, la tecnologia o l'educació, com també hi ha blocs, per exemple, periodístics.

Com a futur mestre em resulta especialment interessant analitzar tot allò que ens pot aportar un bloc a l'educació. Amb una eina com aquesta podem fàcilment compartir amb altres companys de professió o amb qualsevol persona interessada opinions respecte a diferents metodologies de classe, compartir materials didàctics, dur a terme idees de investigació i innovació de l'educació de forma que es puga treballar de forma col·laborativa amb gent de tot el món sense necessitat de trobar-se físicament, així com trobar suport davant els problemes que qualsevol de nosaltres puga patir a l'escola. Tot açò, a més a més, amb un disseny simple i intuïtiu que fa que no siga necessari tenir molts coneixements informàtics per a aprofitar totes les possibilitats de personalització (organització del bloc, colors, fons de pantalla...), multimèdia (vídeo, àudio, animació...) o simplement les possibilitats de "socialització", ja que amb un clic podem tenir sempre a mà aquells blocs que ens resulten més interessants fent-nos "seguidors" dels mateixos.

En conclusió, els blocs són una eina d'unes dimensions que potser molta gent encara no ha sigut capaç d'assimilar però la qual hem d'aprofitar per formar-nos, ajudar-nos, compartir, discutir, investigar... és a dir, tot allò que ens puga encaminar cap a una millora constant de l'educació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada